Dutch Basketball League: Feyenoord stunt weer tegen Donar

Afgelopen weekend stonden er in de Dutch Basketball League weer vier wedstrijden op het programma. In Zwolle werd de topper tussen Landstede Hammers en Zorg & Zekerheid Leiden gespeeld en in Rotterdam wist Feyenoord Basketball voor de tweede keer dit seizoen te winnen van Donar.

In Zwolle stond de topper tussen Landstede Hammers en ZZ Leiden op het programma. De bezoekers stonden een groot deel van de wedstrijd voor, maar zagen in het vierde kwart de koploper toch langszij komen en met 92-84 winnen. Voor Zwolle was Sherron Dorsey-Walker met 20 punten topscorer, terwijl ook Devon van Oostrum (16 punten) en Mohammed Kherrazi (16 punten en 10 rebounds) een groot aandeel in de zege hadden. Jarvis Williams noteerde voor Leiden ook een fraaie double-double met 20 punten en 16 rebounds.

In Rotterdam won Feyenoord Basketball voor de tweede keer dit seizoen in eigen huis van Donar. Deze keer werd het 79-66 voor de ploeg van Toon van Helfteren. Vijf Rotterdamse spelers noteerden dubbele cijfers, aangevoerd door Keyshawn Woods met 17 punten. Door deze overwinning stijgt Feyenoord naar de vierde plek op de ranglijst.

Basketball Academie Limburg boekte in eigen huis een belangrijke 76-73 overwinning op Den Helder Suns. Beide teams zijn, samen met Aris Leeuwarden, in strijd om de zesde en laatste play-offplek.

Aris Leeuwarden ging in Den Bosch met 98-59 kansloos onderuit tegen Heroes Den Bosch.