Dutch Basketball League: Midweekse speelronde na interlandbreak

Na een onderbreking van bijna twee weken vanwege de kwalificatieduels van de Orange Lions is de DBL hervat met een midweekse speelronde. Er stonden vier wedstrijden op het programma, Zorg & Zekerheid Leiden was vrij.

Landstede Hammers won in eigen huis van Feyenoord Basketball. De bezoekers kwamen in het eerste kwart nog brutaal op een 6-14 voorsprong. De thuisploeg kwam echter al snel terug in de wedstrijd, maar stond na het eerste kwart nog wel met 22-23 achter. Tot halverwege het tweede kwart wisten de bezoekers een kleine voorsprong vast te houden, maar daarna stelde Landstede met een 15-0 run orde op zaken. Deze run bleek genoeg om via een 45-34 ruststand uiteindelijk de eindstand op 89-77 te bepalen.

Donar had het aanvankelijk lastig op bezoek bij Basketbal Academie Limburg dat tot aan de rust (32-36) knap bij kon blijven. In het derde kwart walste Donar echter over de thuisploeg. BAL kon in het vierde kwart nog wel iets terug doen, maar de schade was toen al te groot. Het werd 53-76 voor de Groningers.

Heroes Den Bosch won in eigen huis ruim van de Den Helder Suns. In de eerste helft werd het beslissende gat al geslagen door de thuisploeg, die Elijah Clarence zag terugkeren van een blessure.
Den Bosch, dat het eerste kwart af sloot met een 24-13 voorsprong, zag in het tweede kwart de bezoekers nog wel terugkomen tot 24-22. Daarna stelde de ploeg van Jean-Marc Jaumin echter orde op zaken en liep via een 50-30 ruststand makkelijk uit naar een 90-63 overwinning.

Onderaan de ranglijst wist Aris Leeuwarden in eigen huis een nipte overwinning op Apollo Amsterdam te boeken. De bekerfinalist was met 81-75 te sterk voor de bezoekers uit Amsterdam en pakte daarmee belangrijke punten in de strijd om de zesde en laatste play-offplaats.