Trailers kijken: de bioscoopreleases van week 9

Deze week geen grote releases, maar er is meer dan genoeg nieuws te zien. Zo houden wij ons sterk aanbevolen voor een bezoek aan The Lighthouse. Voor een leuke vriendinnenavond lijkt ons Like a Boss een perfect uitje. Zin om te bibberen? Ga vooral even naar The Boy: Brahms' Curse. Voor ieder wat wils dus! Om het je lekker makkelijk te maken vind je hieronder alle trailers van de films die deze week zijn uitgekomen.

The Lighthouse

The Lighthouse is de nieuwe film van Robert Eggers – regisseur van de moderne horror cultfilm The Witch. The Lighthouse is een duister en beklemmend verhaal over twee vuurtorenwachters op een afgelegen en mysterieus eiland in New England in de jaren 1890. De film bescikt vooral over indrukwekkend acteerwerk Robert Patinson en Willem Dafoe.

Like a Boss

In de nieuwe komedie Like a Boss lijkt het de beste vriendinnen Mia en Mel (Tiffany Haddish en Rose Byrne) voor de wind te gaan met hun eigen cosmeticabedrijf. Helaas zitten ze flink in de schulden en een aanbod van de keiharde cosmeticagigant Claire Luna (Salma Hayek) om de zaak over te kopen is dan ook te aanlokkelijk om af te slaan. De levenslange vriendschap tussen Mel en Mia komt hierna flink onder druk te staan.

System Crasher


Benni (Helena Zengel) is een negenjarige wildebras die door een jeugdtrauma worstelt met paniekaanvallen en agressief gedrag. Haar alleenstaande moeder kan de zorg niet aan, waardoor de sociale diensten zich over het meisje ontfermen. Ze houdt het alleen in geen enkel pleeggezin lang vol, ondanks de vele inspanningen van de wanhopige maatschappelijk werkster mevrouw Bafané (Gabriela Maria Schmeide). Haar laatste hoop is Micha (Albrecht Schuch), een jonge anti-agressiecoach wiens taak het is om Benni naar school te begeleiden. Hun relatie wordt intenser en na een paar weken samen in het bos te hebben doorgebracht, beginnen de grenzen tussen werk en privé voor de jonge vader Micha al snel te vervagen. System Crasher is de Duitse Oscarinzending en won meerdere prijzen waaronder een Zilveren Beer op het Filmfestival van Berlijn.

Citizen K

Michail Chodorkovski profiteerde van de chaos die volgde na de val van de Sovjet-Unie en wist een fortuin te vergaren waardoor hij een van de rijkste mannen in Rusland werd. Samen met de andere rijke oligarchen bezat hij niet alleen kapitaal maar ook macht en invloed binnen de Russische politiek. Toen Poetin aan de macht kwam veranderde dit echter in korte tijd en werd Chodorkovski van corruptie beschuldigd en gearresteerd. Al zijn bezittingen werden in beslag genomen en na talloze processen moest hij een gevangenisstraf van tien jaar in Siberië uitzitten. Vandaag leeft de Rus in ballingschap in Londen en spreekt zich ferm uit tegen het Poetin-regime dat intussen al meer dan twee decennia de volledige macht in handen heeft. Met Chodorkovski’s verhaal biedt de documentaire Citizen K een onthullende blik op de recente geschiedenis van Rusland en de wurggreep van het Kremlin. Oscar® winnende regisseur Alex Gibney (Taxi to the Dark Side, 2007) bouwt zijn documentaire rijk en diepgaand op aan de hand van indrukwekkend archiefmateriaal, afgewisseld door interviews met onder andere BBC-correspondent Martin Sixsmith en de Nederlandse oprichter van de krant The Moscow Times Derk Sauer.

Emma

Emma is een frisse nieuwe verfilming van het beroemde boek van Jane Austen over het vinden van een geschikte partner en geluk in de liefde. De 21-jarige Emma Woodhouse (Anya Taylor-Joy, Split) is knap, intelligent en rijk en er is niemand zoals zij in het rustige dorpje waar ze woont. Ze is er dol op om mensen aan elkaar te koppelen, maar haar interventie in de liefdeslevens van anderen blijkt niet altijd succesvol te zijn. Terwijl ze zich blijft bemoeien met het geluk van anderen loopt ze bijna haar eigen liefde mis. Emma van regisseur Autumn de Wilde is een komische satire over klassenverschil en de uitdagingen van het volwassen worden.

The Courier

Een vrouwelijke koerier (Olga Kurylenko) ontdekt op een dag een bom in het pakje dat ze moet bezorgen. Het pakje is bestemd voor de enige getuige van een moord, uitgevoerd door een gewetenloze gangsterbaas (Gary Oldman). De koerier neemt zich voor om de getuige te redden en krijgt corrupte CIA-agenten en Russische huurmoordenaars achter zich aan.

The Boy: Brahms' Curse

Na een gewelddadige overval besluit Liza (Katie Holmes) om met haar man Sean en getraumatiseerde zoontje Jude te verhuizen naar het prachtige Heelshire Mansion. Zich niet bewust van de angstaanjagende geschiedenis die het landgoed met zich mee draagt, betrekken ze het grote huis. Wanneer de kleine Jude de levensechte pop Brahms ontdekt lijkt het plots beter met hem te gaan. Wat het gezin echter niet weet, is dat de pop duivelse krachten bezit en deze op het gezin zal ontketenen. In The Boy 2 keert regisseur William Brent Bell (The Devil Inside) met Katie Holmes in de hoofdrol terug naar het angstaanjagende landgoed Heelshire!