Uitslag sc Heerenveen - ADO Den Haag

ADO Den Haag heeft aan een 0-2 voorsprong niet voldoende gehad om te winnen bij SC Heerenveen. Twaalf minuten voor tijd maakte Alen Halilovic via een schitterde treffer de 2-2, waardoor beide ploegen genoegen moest nemen met ieder één punt.

Zonder goed te spelen had Heerenveen het betere van het spel, maar het was ADO dat op voorsprong kwam. Beide doelpunten kwam uit een vrije trap van John Goossens. Bij het eerste doelpunt raakte ploeggenoot Omar Bogle de bal als laatste nog even aan en tien minuten later werkte Rodney Kongolo een vrije trap van Goossens achter zijn eigen doelman.

Vlak voor de rust maakte Joey Veerman de aansluitingstreffer voor Heerenveen met een mooi schot van buiten het strafschopgebied: 1-2.

Na de rust kwam ADO niet veel meer op de helft van de Friezen, maar pas in de 78ste minuut wist Heerenveen de gelijkmaker te maken. Het was Alen Halilovic die daar voor zorgde via een prachtig doelpunt.

In het slot van de wedstrijd voerde Heerenveen de druk op, maar ADO Den Haag wist met enige moeite het gelijkspel eruit te trekken.