Titelverdediger Liverpool nipt onderuit bij Atlético Madrid

Liverpool heeft het eerste duel met Atlético Madrid in de achtste finale van de Champions League verloren. In het Wanda Metropolitano won Atlético Madrid met 1-0 na een snelle openingstreffer.

Atlético Madrid kende in eigen huis een bliksemstart en na vier minuten kwam de thuisploeg al op voorsprong. Bij een corner kwam de bal via de voet van Fabinho voor de voeten van Saúl Ñíguez, die de 1-0 binnen schoot.

Na de openingstreffer kon de thuisploeg hun favoriete spelletje spelen. De ploeg van Diego Simeone zakte diep terug en gaf de aanvallers van Liverpool weinig ruimte, terwijl ze zelf gevaarlijk werden uit de counter. Álvaro Morata had in de eerste helft een grote kans om de voorsprong te verdubbelen na een foutje van Virgil van Dijk, maar de spits stuitte op Liverpool-doelman Alisson Becker.

Liverpool had het moeilijk en kreeg geen grote kansen. Mohamed Salah had de beste mogelijkheid, maar de poging van de Egyptenaar ging over.

Ook in de tweede helft was Liverpool op zoek naar ruimtes in de verdediging van Atlético, maar het eenrichtingsverkeer leverde weinig op. Salah had met een kopkans de gelijkmaker op zijn hoofd, maar zijn inzet ging naast. Later had Jordan Henderson de kans op de 1-1. Ook zijn inzet ging niet op doel, waardoor het 1-0 in het voordeel bleef van Atlético Madrid.

De return van dit duel vindt plaats op woensdag 11 maart.