Uitslag AZ - RKC Waalwijk

AZ heeft de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk gewonnen. De nummer twee in de Eredivisie, die nu in puntenaantal op gelijke hoogte komt met koploper Ajax, zegevierde na een moeizaam begin met 4-0.

De eerste kans van de wedstrijd was voor AZ. In de tweede minuut leek Idrissi te profiteren van een fout van Etiënne Vaessen, maar schoot net naast. RKC kwam steeds beter in de wedstrijd en in de dertiende minuut stuurde Emil Hansson Richard van der Venne weg na een afgeslagen corner van AZ. De middenvelder faalde echter oog in oog met Marco Bizot. Ook daarna waren de Waalwijkers sterker. Tegen de verwachting in kwam AZ in de 29e minuut op voorsprong. Idrissi kapte zijn tegenstander uit en schoot de bal in de korte hoek. AZ leek wakker te zijn geschrokken en een paar minuten later was het Boadu die de 2-0 op de borden zette na een lage voorzet van Svensson. Dit was ook de ruststand.

AZ begon sterk aan de tweede helft. Idrissi was dicht bij zijn tweede treffer van de avond, maar hij schoot voorlangs. Twee minuten later was het alsnog zover: De aanvaller krulde de bal in de kruizing. RKC kreeg via Richard van der Venne een kans maar hij schoot over het Alkmaarse doel. Stengs maakte in de 65e minuut de 4-0 nadat zijn schot van richting veranderd waardoor Vaessen kansloos was. In de 78e minuut leek Boadu op weg naar de 5-0, maar  Hannes Delcroix stond in de weg. RKC bleef het ondanks de achterstand proberen. Darren Maatsen schoot tegen Marco Bizot aan, waarna AZ de bal ternauwernood kon wegwerken. Daarna speelde AZ de wedstrijd eenvoudig uit.