Hongaarse waterpoloërs na ware thriller Europees kampioen

De Hongaarse waterpoloërs hebben zich in het eigen Boedapest gekroond tot Europees kampioen. De finale in de Danube Arena werd een ware thriller, waarin Spanje pas na shootouts verslagen werd.

In het eerste kwart namen de Spanjaarden een 1-3 voorsprong, maar met drie goals sloeg Hongarije richting het einde van de eerste helft terug: 4-3. Het derde kwart leverde voor beide ploegen twee goals op, het vierde kwart was goed voor drie goals aan beide kanten.

In de shootouts bleek de Hongaarse keeper de held van het land te worden: Soma Vogel stopte de vijfde Spaanse poging en met vijf tegen vier treffers kon het thuisland, dé absolute grootmacht in de waterpologeschiedenis, de dertiende Europese titel vieren.

De derde plek was voor Montenegro, dat Kroatië met 10-9 klopte dankzij een indrukwekkende comeback in de tweede helft, waarin een 3-7 achterstand om werd gedraaid.