Spaanse handballers prolongeren Europese titel

De handballers van Spanje hebben met succes hun Europese titel verdedigd. In de Tele2 Arena in Stockholm won Spanje met 22-20 van Kroatië.

Kroatie begon het best aan de finale. Na achttien minuten spelen stonden de Kroaten op een 10-7 voorsprong. Daarna stokte de aanval van Kroatië mede door de keeperswissel aan Spaanse kant waar Rodrigo Corrales, de startende keeper, geen enkele save wist te maken uit de eerste negen schoten van de Kroaten. Nadat Gonzalo Pérez de Vargas erin kwam ging het stukken beter voor de Spanjaarden en bij rust stond het zelfs 12-11 voor Spanje.

In de tweede helft leek Spanje snel uit te lopen naar een veilige voorsprong. Na vijf minuten spelen in de tweede helft was het 16-12 voor Spanje mede doordat de Spanjaarden optimaal profiteerde van de tijdstraf van Zlatko Horvat. In die tijdstraf van de Kroaat wisten ze maar liefst vier keer te scoren.

Toch werd het weer spannend. Na de vier snelle treffers in het begin van de tweede helft wist Spanje nog maar twee keer te scoren in de volgende twintig minuten en zag zo Kroatië langzaam terugkomen in de wedstrijd. Zeven minuten voor tijd kwam Kroatie zelfs op voorsprong. Even leek het erop dat Kroatië de eerste Europese titel in de geschiedenis zou pakken, maar mede door twee benutte strafworpen kwam Spanje weer langszij en in de slotminuut besliste Alex Dujshebaev de wedstrijd met zijn eerste goal van de wedstrijd.