AZ naar kwartfinales KNVB Beker

AZ Alkmaar heeft zich ten koste van TOP Oss geplaatst voor de kwartfinales van de KNVB Beker. De Alkmaarders wonnen in Oss met 0-2.

Ondanks de mistige omstandigheden en een matig begin had AZ weinig moeite met TOP Oss. Calvin Stengs en Teun Koopmijners kregen goede kansen op de openingstreffer maar TOP-doelman Ronald Koeman Jr deed zijn werk. Vlak voor rust bracht Dani de Wit via een afstandsschot AZ alsnog op voorsprong.

Na tien minuten in de tweede helft kregen de bezoekers een strafschop vanwege vasthouden van De Wit door Rick Stuy van den Herik. Koopmeiners schoot de bal naast Koeman Jr. Door het tweede doelpunt was de veerkracht van de nummer zeventien uit de Keuken Kampioen Divisie gebroken.

Voor AZ is dit de negende achtereenvolgende keer dat de club de kwartfinales bereikt. In die kwartfinales is de winnaar van het duel tussen PSV en NAC Breda de tegenstander.