Lakeside-kampioen Durrant in kwartfinales PDC-WK

Darter Glen Durrant staat in de kwartfinales van het wereldkampioenschap bij de PDC. De 49-jarige debutant in het Londense Alexandra Palace, regerend drievoudig wereldkampioen bij de BDO, rekende in de achtste finales af met Chris Dobey.

Er werd prima gespeeld in het Noord-Engelse onderonsje, waar Dobey set één in vier legs won. Durrant trok de stand met drie legs op rij gelijk en won de volgende set in vijf legs, waarna hij de vierde set met een 109-finish in de beslissende leg ook pakte.

De volgende twee sets gingen via onder meer een elfdarter naar Dobey, maar in de beslissende zevende set was Durrant toch echt te sterk: hij ging in zeventien, veertien en twaalf darts uit en pakte de set in drie legs, waarmee zijn eerste kwartfinale al een feit was.

Glen Durrant - Chris Dobey (Bron: PDC)
Glen Durrant - Chris Dobey (Bron: PDC)

In de kwartfinale neemt Durrant het op tegen de Welshman Gerwyn Price, die Simon Whitlock naar huis stuurde. De Australiër slaagde er vanaf 76 niet in om met negen darts de eerste set uit te gooien en liet ook in set twee tig kansen liggen.

De derde set ging met 3-0 naar Whitlock, Price pakte de volgende set en met nog eens 3-0 kwam Whitlock op 3-2 in sets. Daarmee was het echter gedaan: Price maakte het geheel volgens de verhoudingen af en stuurde de matig spelende Whitlock met 4-2 naar huis.

Gerwyn Price - Simon Whitlock (Bron: PDC)
Gerwyn Price - Simon Whitlock (Bron: PDC)