PDC WK: Huybrechts gokt verkeerd en verliest; Van den Bergh voltooit comeback tegen Lewis

Michael van Gerwen neemt het zondagavond in de kwartfinales van het WK darts in Londen op tegen Darius Labanauskas. De ongeplaatste Litouwer won zaterdag in de vierde ronde van Steve Beaton: 4-2. Ook Luke Humphries staat in de kwartfinale. Hij won met 4-1 van Kim Huybrechts. Dimitri van den Bergh mag zich ook melden in de kwartfinales. Hij won met 4-3 van Adrian Lewis. 

Labanauskas stond constant op voorsprong tegen Beaton. Hij zag zijn tegenstander in eerste instantie wel terugkomen tot 1-1 en 2-2 in sets, maar hij was daarna de constantere van de twee en liep zodoende vrij overtuigend uit naar 4-2. Lucky D maakte op het WK van vorig jaar naam door in de tweede ronde verantwoordelijk te zijn voor de uitschakeling van Raymond van Barneveld, die dit jaar zijn laatste WK speelde en meteen in de eerste ronde strandde tegen Darin Young.

Naast Labanauskas wist ook Humphries de kwartfinales te bereiken. De ongeplaatste wereldkampioen bij de jeugd was mede dankzij een kunststukje in de derde set te sterk voor Kim Huybrechts: 4-1. Een kapitale misser van Huybrechts in de derde set leidde de winst van Humphries in. Huybrechts kon vanaf 83 voor de set gooien, maar besloot de bull over te slaan en gaf Cool Hand Luke de kans vanaf 146. De Engelsman pakte dit cadeautje uit en pakte de derde set via tweemaal triple 19 en dubbel 16.

Huybrechts leek geknakt en Humphries nam snel afstand van zijn Belgische opponent. Met drie vijftiendarters ging de vierde set met 3-1 naar de regerend jeugdwereldkampioen. In de vijfde set stond de 24-jarige darter uit Newbury helemaal geen leg meer af, waardoor hij zich opnieuw mag melden in de kwartfinales van het WK. Hij treft daarin Peter Wright of Jeffey de Zwaan. 

Van den Bergh heeft zich net als twee jaar geleden geplaatst voor de kwartfinales. Adrian Lewis werd na een 1-3 achterstand overwonnen. Het werd 4-3. Met een aantal knappe finishes ging de vroege voorsprong naar Lewis, die op 2-0 en 3-1 in sets wist te komen. Vooral de tweede set was sterk met een 66 finish, tiendarter en een dertiendarter.

Van den Bergh kwam er daarna beter in, en nog belangrijker, zijn dubbels begonnen eindelijk te lopen. Met twee 76 finishes en een 98 check-out gingen de twee daaropvolgende sets allebei naar The Dreammaker. Lewis in de beslissende set voor, maar twee zwakke legs kostte hem de kop. Van den Bergh profiteerde en pakte de winst in de vierde leg van set zeven via tops. In de kwartfinale wacht Nathan Aspinall.