Uitslag PEC Zwolle - AZ

AZ is in de Eredivisie koploper Ajax tot op drie punten genaderd. De Alkmaarders wonnen de uitwedstrijd bij PEC Zwolle met 0-3.

PEC begon sterk aan het duel en viel flink aan. Een voorzet van Van Vrooij werd door AZ ternauwernood tot hoekschop verwerkt. In de zevende minuut was het echter AZ dat de eerste grote kans kreeg. Na een voorzet van Wijndal had Dani de Wit de bal zo kunnen binnenlopen, maar hij kopte de bal juist naast. Een paar minuten later verlengde Boadu de bal met een omhaal naar de verre hoek, maar Johnsen haalde de bal van de lijn. In de vijftiende minuut was het alsnog Boadu die voor de 0-1 zorgde. De aanvaller nam de bal vol op de schoen na een voorzet van Idrissi en de volley belandde vervolgens in de verre hoek. PEC was in het vervolg van de eerste helft een paar keer gevaarlijk maar het was AZ dat een paar minuten voor rust de 0-2 maakte. Idrissi haalde uit vanuit de zestienmeter en plaatste de bal goed in de hoek.

Net als aan het begin van de eerste helft, zocht PEC ook na de rust de aanval op. De thuisploeg speelde echter slordig, waardoor er vooralsnog geen kansen kwamen. Het was AZ dat in de 65e minuut de wedstrijd definitief besliste. Idrissi maakte zijn tweede van de avond haalde hard uit en zag de bal in het doel verdwijnen. De Alkmaarders speelden de wedstrijd vervolgens eenvoudig uit. Bizot moest tegen het einde van de wedstrijd nog wel even aan de bak, maar de doelman van AZ wilde zijn doel schoon houden en redde tweemaal op pogingen van de thuisclub.