Uitslag AZ - VVV-Venlo

AZ heeft voor de elfde maal in vijftien speelronden de nul gehouden. De Alkmaarders, bij wie Midtsjø vlak voor aanvang van de wedstrijd ziek afhaakte, wonnen met 1-0 van VVV-Venlo.

AZ was in het begin van de wedstrijd veelvuldig aan de bal. VVV-Venlo leek dat prima te vinden, zolang de Alkmaarders maar niet te dicht bij het doel van de ploeg uit Venlo kwamen. Het eerste schot op doel kwam van Calvin Stengs. De keeper van VVV, Kirchbaum, was alert en redde de bal na de poging van Stengs. AZ bleef aandringen, maar doelpunten bleven  vooralsnog uit. In de 39e minuut was het dan toch AZ dat op voorsprong kwam. Een schot in de verre hoek van Sugawara was VVV-doelman Kirchbaum te machtig. De 1-0 was ook de ruststand.

In de 56e minuut was het Boadu die een grote kans op de 2-0 had. Hij raakte de bal echter niet lekker, waardoor doelman Kirchbaum kon redden. Ook in het vervolg was het AZ dat het meest in balbezit was, maar meer doelpunten leverde dit niet op. In de 70e minuut was er opeens een kans voor VVV. Spits Soriano haalde uit en AZ-keeper Bizot kon met zijn voeten maar net redding brengen. In de rest van de ietwat saaie wedstrijd waren er geen echt grote kansen meer, waardoor AZ wederom drie punten behaalde. Een paar minuten voor tijd was er nog wel een kans voor Svensson, maar Röseler haalde het schot van de AZ-er van de doellijn.