NBA: Sacramento Kings brengen einde aan zegereeks Celtics

Na tien overwinningen op rij moesten de Boston Celtics in de NBA weer eens een nederlaag slikken. In een bijzonder vermakelijke wedstrijd in Sacramento tegen de Kings bleef het tot de slotseconde spannend. Marcus Smart miste in de zoemer, waardoor de stand 100 - 99 voor de Kings bleef.

Sacramento begon voortvarend tegen de koploper in de Eastern Conference. Na een kwart stond de thuisploeg met 30-18 voor, maar bij rust was deze voorsprong al bijna ongedaan gemaakt. In de tweede helft bleven de ploegen aan elkaar gewaagd. Boston nam een aantal keer een voorsprong van een paar punten, maar met name Buddy Hield en Bogdan Bogdanovic hielden de Kings in de wedstrijd.

Richuan Holmes zette met twee vrije worpen Sacramento op een 100-99 voorsprong. In de laatste aanval van Boston werden Kemba Walker en Jayson Tatum goed in de gaten gehouden en mocht Marcus Smart aanleggen. Zijn floater stuiterde op de achterkant en de voorkant van de ring, maar miste net doel.

Voor Sacramento is de overwinning zeer welkom. De ploeg houdt aansluiting met de middenmoot in het westen. Belangrijk, omdat de ploeg speelt zonder de starters Marvin Bagley en De’Aaron Fox die met een respectievelijk gebroken duim en enkelblessure een paar weken aan de kant zitten. In hun afwezigheid neemt Buddy Hield de honneurs meer dan waar. Tegen Boston was hij goed voor 35 punten en een hele serie cruciale driepunters. Boston blijft ondanks de nederlaag koploper in de Eastern Conference.

In Los Angeles speelden de Atlanta Hawks de tweede wedstrijd op rij het Staples Center. Nadat de Hawks eergisteren met 150 - 101 tegen de Clippers werden afgetroefd, ging de ploeg gisteren met  122 - 101 onderuit tegen de Lakers. Hoewel de score een iets vriendelijker aanzien had, was ook nu van een wedstrijd geen sprake. Na zes minuten stonden de Lakers met 24-5 voor en Atlanta wist in het restant niet meer in de buurt van de thuisploeg te komen.

De Lakers trakteerden de fans bij vlagen op spectaculair basketbal. Kobe Bryant keek toe vanaf de eerste rij en zag dat zijn oude ploeg in goede hand is bij LeBron James en Anthony Davis. James eindigde de wedstrijd met 33 punten en 12 assists, zonder balverlies te lijden.

In New Orleans speelden de Pelicans tegen de Golden State Warriors. Deze wedstrijd werd voor het seizoen getipt als een must-see wedstrijd. Beide ploegen worden echter geteteisterd door blessures en bevinden zich in de kelder van de NBA. De Warriors, die Klay Thompson en Steph Curry al misten, zagen vorige week ook DiAngelo Russell uitvallen met een gebroken duim. Bij de Pelicans gaat het niet beter: Zion Williamson, Brandon Ingram, Lonzo Ball, Derrick Favors, Jahlil Okafor, Frank Jackson en Josh Hart zijn allen geblesseerd.

De Pelicans wonnen de wedstrijd met 108-100. Schutter JJ Redick werd met 26 punten topscorer bij New Orleans.