NHL: Lightning slaat hard toe, McDavid en Draisaitl vloeren Avalanche

De ijshockeyers van de Tampa Bay Lightning hebben in eigen huis in de NHL hard toegeslagen. De New York Rangers werden met liefst 9-3 geklopt, onder meer dankzij een goal en drie assists van Nikita Kucherov.

Al binnen zeven minuten stond het 4-0 voor Tampa Bay en tegen het einde van de tweede periode gaf het scorebord in de Amalie Arena al een 8-1 stand aan - Chris Kreider deed namens de Rangers iets terug. In de derde periode nam de thuisploeg wat gas terug, maar de zege kwam uiteraard niet meer in gevaar.

De Edmonton Oilers ontvingen de Colorado Avalanche, waarbij de bezoekers binnen anderhalve minuut op voorsprong kwamen. Het was echter snel gedaan met de hoop: de eerste periode werd met een 4-1 stand afgesloten en de Oilers liepen uit naar een 6-2 zege. Connor McDavid tekende voor een hattrick én drie assists, Leon Draisaitl gaf bij vijf van de zes goals een assist.