Politie start grootschalig onderzoek naar schietincident Gronau

Direct na het schietincident in Gronau op woensdag 6 november trokken de Duitse en Nederlandse politie samen op in het onderzoek. Om hier stevig op te kunnen inzetten, is ook aan Nederlandse zijde een Team Grootschalige Opsporing gestart. De centrale vraag: wie is er verantwoordelijk voor het schietincident? De politie hoopt dat er getuigen zijn die mee kunnen helpen met het beantwoorden van deze vraag.

Ondertussen hebben rechercheurs gesproken met het slachtoffer. Vandaag wordt er ook in Glane buurtonderzoek gehouden en diverse mogelijke betrokkenen gesproken. De Duitse en Nederlandse politie wisselen informatie over de zaak met elkaar uit.

Meerdere scenario’s denkbaar
De politie houdt rekening met meerdere scenario’s. De aanleiding van het schietincident kan zowel in de zakelijke- als in de privésfeer rondom het slachtoffer zijn geweest. Daarom is alle informatie over het mogelijke motief/aanleiding en de toedracht van het incident aan de Losserstraβe in Gronau welkom.

Getuigenoproep
Het team wil graag in contact komen met personen die mogelijk meer weten over de vluchtauto, een lichtkleurige auto met mogelijk Nederlands kenteken, die door de verdachten gebruikt werd. Of over de inzittenden ervan. Maar ook met getuigen die mogelijk informatie hebben van zakelijke of relationele conflicten van het slachtoffer met andere personen. Alle informatie is welkom. De politie vraagt getuigen contact op te nemen via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem.