14-jarigen van bed gelicht om openlijke geweldpleging

Gisteren rond 7.25 uur hield de politie twee 14-jarige jongens aan in hun woning in de gemeente Terneuzen. De twee worden er van verdacht betrokken te zijn geweest bij een openlijke geweldpleging op vrijdag 27 september in Terneuzen. De twee zijn meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek. Na verhoor mochten zij het politiebureau weer verlaten. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Op social media werden beelden van deze mishandeling verspreid onder met name scholieren in Terneuzen. Deze beelden kwamen ook bij de politie terecht. Hierop was te zien dat een jongen werd mishandeld door twee jongens in de omgeving van de Rooseveltlaan. Na onderzoek kon de politie achterhalen wie het slachtoffer op de beelden was en werd een aangifte opgenomen.

Na verder onderzoek kon de politie beide verdachten aanhouden. In de periode na deze mishandeling werden meerdere berichten op social media gedeeld over andere vechtpartijen die plaats zouden gaan vinden, wat vorige week resulteerde in de samenscholing van een groot aantal scholieren op verschillende locaties in Terneuzen. Daarop kondigde de burgemeester een samenscholingsverbod aan, dat inging op 10 oktober en een week duurde.