Busje met grondstoffen voor synthetische drugs aangetroffen

De politie hield vrijdag 27 september twee mannen (45 en 26 jaar) uit Kaatsheuvel aan. Zij reden in een busje over de Daniëlsweg in Dongen met daarin twee grote vaten met grondstoffen voor de productie van synthetische drugs.

De surveillerende agenten reden rond 17.45 uur over de eerdergenoemde weg. Toen zij het voertuig controleerden, roken zij een sterke lucht die vaker wordt waargenomen bij de productie van synthetische drugs. Hierop openden zij de achterklep van het voertuig en troffen daar twee grote vaten met grondstoffen aan. De bestuurder en zijn bijrijder werden hierop direct aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Doorzoeking
Tijdens het onderzoek deed de politie een doorzoeking bij een woning aan de Daniëlsweg. Hier werden meerdere attributen aangetroffen die gebruikt worden bij het opzetten van een drugslab. De attributen zijn in beslag genomen. De aanwezige bewoner is aangehouden en zit vast voor verder onderzoek. In een woning in Kaatsheuvel is eveneens gezocht naar goederen die gerelateerd zijn aan de Opiumwet. Mogelijke bewijslast voor het onderzoek werd hier in beslag genomen.