Efficient Den Bosch vernedert Oranje-Rood; Negen goals bij Pinoké-Bloemendaal

Het was een doelpuntrijke eerste deel van het dubbelweekend in de Hoofdklasse bij de hockeyheren. Op de tweede speeldag werd in zes duels liefst 32 keer gescoord. Den Bosch verraste in de Brabantse derby Oranje-Rood in eigen huis. Na een bliksemstart van de Bossche formatie eindigde het duel in 2-4. Pinoké en Bloemendaal maakten er een doelpuntenfestijn van. Er vielen negen doelpunten te noteren. Landskampioen Bloemendaal trok aan het langste eind: 4-5.

Almere - Amsterdam (1-3)
8' 0-1 (sc) Amsterdam Tanguy Cosyns
22' 0-2 (sc) Amsterdam Tanguy Cosyns
27' 1-2 Almere Daniel de Haan
67' 1-3 Amsterdam Billy Bakker
Tanguy Cosyns blijkt goud waard voor Amsterdam. Afgelopen weekend redde hij in de slotminuut een punt in de burenruzie met Pinoké. Dit keer scoorde de Belg zowel de 0-1 als de 0-2 uit een strafcorner. Daarmee zette Cosyns zijn nieuwe ploeg op het spoor van de drie punten. Daniel de Haan maakte voor rust nog de aansluitingstreffer, maar Billy Bakker maakte vlak voor tijd een einde aan alle spanning: 1-3. Het is voor Amsterdammers de 606ste overwinning in de Hoofdklasse.

Hurley - Kampong (1-4)
15' 0-1 (sc) Kampong Jip Janssen
16' 0-2 Kampong Robbert Kemperman
23' 0-3 Kampong Bjorn Kellerman
28' 1-3 Hurley Jelmer Siersema
37' 1-4 Kampong Bjorn Kellerman
Na de nederlaag tegen landskampioen Bloemendaal afgelopen zondag was promovendus Hurley vrijdag ook niet opgewassen tegen vice-kampioen Kampong. De Utrechtse formatie won in het Amsterdamse Bos met 4-1. Jip Janssen opende na een kwartier de score uit een strafcorner. Een minuut later was Robbert Kemperman trefzeker. De overige twee Utrechtse doelpunten kwamen op naam van Bjorn Kellerman. Bij een 0-3 stand deed Jelmer Siersema nog iets terug voor Hurley.

Klein Zwitserland - HGC (0-2)
2' 0-1 HGC Kenta Tanaka
61' 0-2 (sc) HGC Seve van Ass
Met zes punten uit twee wedstrijden kent HGC een perfecte start van het seizoen. Na de 3-0 zege op Rotterdam vorige week werd vrijdag in de Haagse derby Klein Zwitserland met 0-2 verslagen. HGC kwam al snel op voorsprong via Kenta Tanaka. Daarna duurde het lang voordat de Gazellen het duel definitief in het slot gooiden. Met een rake strafcorner bepaalde Seve van Ass in de slotfase de eindstand op 0-2.

Oranje-Rood - Den Bosch (2-4)
4' 0-1 Den Bosch Jelle Galema
9' 0-2 Den Bosch Noud Schoenaker
21' 0-3 Den Bosch Joaquin Menini
33' 0-4 (sc) Den Bosch Noud Schoenaker
45' 1-4 (sc) Oranje-Rood Mink van der Weerden
57' 2-4 Oranje-Rood Thibeau Stockbroekx
Den Bosch legde met een bliksemstart de basis voor de verrassende zege op Oranje-Rood. Binnen tien minuten leidde de ploeg van coach Eric Verboom al met 0-2 via Jelle Galema en Noud Schoenaker. Schoenaker zorgde voor rust ook nog voor de 0-4 nadat Joaquin Menini trefzeker was voor de Bossche ploeg. Na rust verkleinden Mink van der Weerden en nieuwkomer Thibeau Stockbroekx de achterstand, maar Den Bosch hield stand en nam de drie punten mee naar huis.

Pinoké - Bloemendaal (4-5)
4' 0-1 (sc) Bloemendaal Tim Swaen
13' 1-1 Pinoké Matis Papa
16' 2-1 Pinoké Matis Papa
31' 2-2 (sc) Bloemendaal Jasper Brinkman
43' 2-3 (sc) Bloemendaal Tim Swaen
47' 3-3 Pinoké Pepijn Scheen
50' 3-4 Bloemendaal Thierry Brinkman
52' 3-5 (sc) Bloemendaal Jasper Brinkman
54' 4-5 Pinoké Marlon Landbrug
Er vielen liefst negen doelpunten te bewonderen in het Amsterdamse Bos bij Pinoké-Bloemendaal. Opnieuw had een topploeg de handen vol aan de Steekneuzen. In tegenstelling tot Amsterdam trok Bloemendaal wel aan het langste eind tegen Pinoké. Tot twee keer toe konden de Steekneuzen een achterstand repareren, maar na de 3-4 van Thierry Brinkman viel niet lang daarna ook de 3-5 van Jasper Brinkman. De aansluitingstreffer van Marlon Landbrug bracht de spanning nog terug. De gelijkmaker bleef echter achterwege.

Rotterdam - HC Tilburg (5-1)
3' 0-1 (sc) HC Tilburg Rik Sprengers
32' 1-1 Rotterdam Thijs van Dam
33' 2-1 Rotterdam Jeroen Hertzberger
36' 3-1 Rotterdam Jeroen Hertzberger
43' 4-1 (sc) Rotterdam Kane Russell
51' 5-1 Rotterdam Timo Goor
Met de 5-1 overwinning op Tilburg boekte Rotterdam zijn honderdste thuiszege tijdens het reguliere seizoen in de Hoofdklasse. Tilburg kwam na drie minuten nog wel op voorsprong. Daarna namen de Rotterdammers het heft in handen. Twee doelpunten van Jeroen Hertzberger rondom de rust beslisten de wedstrijd in Rotterdams voordeel. Thijs van Dam, Kane Russell en Timo Goor scoorden ook voor Rotterdam.