PSV thuis Sporting de baas

PSV heeft zijn eerste wedstrijd in de groepsfase van de Europa League gewonnen. Thuis in Eindhoven werd het 3-2 tegen Sporting Portugal.

Yannick Bolasie leek direct dreigend te kunnen worden, maar Timo Baumgartl voorkwam dat. In de beginfase tastten beide ploegen af. Sporting had wel wat meer balbezit. In de 20e minuut kwam PSV op voorsprong nadat Donyell Malen in kansrijke positie kwam na een pass met buitenkant voet van Mohamed Ihattaren. Malen had twee tegenstanders voor zich, maar vond toch de ruimte om de bal diagonaal in het doel te werken. Vijf minuten later kwamen de Eindhovenaren op 2-0 door een eigen doelpunt van Sebastián Coates. De verdediger gleed een voorzet van Bruma achter zijn eigen doelman.

In de 39e minuut kreeg Sporting een penalty na een onhandige sliding van Jorrit Hendrix. Bruno Fernandez schoot de bal van de penaltystip feilloos in het doel: 1-2. Dit was ook de ruststand.

Net na rust kwam de thuisploeg op 3-1.  Een hoekschop van Mohamed Ihattaren werd net gemist door Nick Viergever, maar Timo Baumgartl raakte de bal wel en schiet zuiver binnen. Bij Sporting was het vooral Bruno Hernandez die voor het gevaar zorgde. In de 54e minuut was hij dicht bij de 3-2 hij kopte de bal via de paal naast. Een paar minuten later was er weer een kans voor PSV. Denzel Dumfries kan van dichtbij op doel koppen maar zijn inzet ging recht op de doelman van Sporting af.

Daarna ging het tempo in de wedstrijd er wat uit. Fernandez bleef echter kansen krijgen voor Sporting. Zo redde Jeroen Zoet in de 75e minuut voor PSV op een hard schot van de aanvaller. Een paar minuten later wederom een kans voor de Portugezen: Na een hoekschop kreeg invaller Jovane Cabral de bal voor zijn voeten. Zijn poging ging echter recht op Zoet af. In de 82e minuut kwam Sporting alsnog op 3-2 via Pedro Mendes. Mendes verschalkte Zoet met een schot uit de draai. Sporting bleef wel aandringen maar kansen kwamen er niet meer.

PSV

3 - 2

Sporting P.

20' Malen
25' Coates e.d.
48' Baumgartl
  39' B.Fernandes (pen)
82' Mendes

Gele kaart: Rosario, (PSV), Doumbia, Acuna, B.Fernandes, Neto, Cabral, (Sporting P.)

Toeschouwers: 30.000
Arbiter: Kruzliak (Slw)