Volleybalsters verliezen in vijf sets van wereldkampioen Servië op World Cup

De Nederlandse volleybalsters hebben bij het toernooi om de World Cup een tweede nederlaag geleden. In Japan was Oranje dichtbij een zege tegen wereldkampioen Servië, maar uiteindelijk werd er 3-2 (18-25, 23-25, 25-19, 26-24, 15-9) verloren van Servië.

Nederland begon ijzersterk aan de wedstrijd tegen Servië en dat vooral te danken aan de aanvalsters Lonneke Slöetjes en Anne Buijs. Na de 2-0 voorsprong in sets liet Servië toch hun klasse zien.

De Europees én wereldkampioen kwam terug in de wedstrijd, al stond Nederland in de derde set nog wel met 11-10 voor, maar uiteindelijk ging de set naar Servië. In de vierde set kreeg Oranje enkele kansjes om de wedstrijd te pakken, maar uiteindelijk ging die set ook naar de Servische volleybalsters. In de vijfde set liep Servië snel weg bij het Nederlands team en werd de vijfde set makkelijk binnengehaald.