NFL: Rivalen strijden tegen elkaar, Saints azen op wraak

In de NFL werd zondagavond weer volop gespeeld en er stonden een paar mooie affiches op het programma. Hier en daar werden de nodige rivaliteiten uitgevochten, wat bij het ene duel meer spanning opleverde dan bij de ander.

De Green Bay Packers ontvingen de vijandige buren van de Minnesota Vikings en quarterback Aaron Rodgers begon lekker: in het eerste kwart bereikte hij Jamaal Williams en Geronimo Allison al voor touchdowns. Daar kwam vroeg in het tweede kwart een touchdown van Aaron Jones bij, maar een prachtige 75-yard run van Dalvin Cook hielp de Vikings op het scorebord.

Kort voor rust leken de Vikings dankzij Stefon Diggs nog een touchdown te scoren, maar die werd wegens een aanvallende overtreding afgekeurd. Diggs werd in het derde kwart wel bereikt door quarterback Kirk Cousins over 45 yards, maar het was niet meer genoeg om te winnen: 21-16 voor de Packers.

Packers - Vikings (Bron: YouTube)

De Oakland Raiders kregen bezoek van Patrick Mahomes en zijn Kansas City Chiefs, twee ploegen die elkaar ook bepaald niet liggen. De Raiders kwamen dankzij een field goal en touchdown op voorsprong in het eerste kwart, maar in het tweede kwart haalde Mahomes uit met vier touchdown passes. Mecole Hardman ontving een 42-yard pass en tekende zo voor zijn eerste NFL-touchdown, in de tweede helft werd niet meer gescoord en dus bleef het bij 10-28.

De New England Patriots maakten in Miami gehakt van de Dolphins. Sony Michel scoorde al een touchdown in de eerste drive van de wedstrijd, waardoor de Dolphins nu vijf keer achter elkaar een touchdown toe hebben gelaten in drive één van het duel. Enfant terrible Antonio Brown maakte zijn Patriots-debuut en deed dat met een touchdown catch, terwijl de Patriots in de slotfase ook nog eens binnen twee minuten twee keer een interception tot de endzone brachten: 0-43.

Raiders - Chiefs (Bron: YouTube)

Ook de Washington Redskins en de Dallas Cowboys zijn geen grote vrienden van elkaar, een hint zit in de namen van de ploegen. Adrian Peterson bracht de Redskins op voorsprong, maar Cowboys-quarterback Dak Prescott leverde achter elkaar drie touchdown passes af en die klap kwam de thuisploeg niet meer te boven, ondanks twee korte touchdown passes van Case Keenum. De Cowboys hielden stand en wonnen met 21-31.

Tot slot gaan we nog naar St Louis, waar de Rams bezoek kregen van de New Orleans Saints. Die wilden koste wat het kost wraak: een scheidsrechterlijke blunder hield de Saints vorig jaar tegen de Rams uit de Super Bowl. Tot ver in het derde kwart bleef het bij twee field goals voor beide teams, tot Todd Gurley een Rams-touchdown binnen kwam knallen.

Brandon Cooks werd vervolgens ook nog bereikt, waarna Cooper Kupp een fenomenale run leek te bekronen -met een Rams-touchdown. Dat ging niet door, want hij bleek íets voor de endzone naar de grond te gaan, maar de touchdown volgde een play later alsnog. De Saints konden er niks meer tegenin brengen en de Rams wonnen met 27-9.

Rams - Saints (Bron: YouTube)