Uitslag Heracles Almelo - Willem II

Heracles heeft de thuiswedstrijd tegen Willem II gewonnen. De nummer 14 tot vandaag zegevierde met 4-1 tegen de Tilburgers, die tot vandaag negende stond.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Willem II. Debutant Mike Trésor Ndayishimiye schoot een vrije trap op doel, maar Heracles-goalie Janis Blaswich redt met moeite. In de zeventiende minuut was het Heracles dat op voorsprong kwam nadat de Belgische spits Dessels de bal in de verdekt in de korte hoek schoot.

In de 33e minuut kwam Willem II weer op gelijke hoogte. Vangelis Pavlidis schoof de bal binnen, na een goede combinatie van Köhlert en Ndayishimiye. Een paar minuten voor rust was het opnieuw Dessers die de thuisploeg op voorsprong zette. Van dichtbij werkt de Belg de 2-1 binnen.

Willem II probeerde in de tweede helft wat te doen aan de achterstand, maar tot overtuigende aanvallen of kansen leidden het niet. Het was de thuisploeg die in de 55e minuut wel weer tot scoren kwam. Alexander
Merkel legde een voorzet terug op Silvester van der Water en die schoot knoeihard raak via onderkant lat. In de 63e minuut besliste Mauro Júnior de wedstrijd defintief door de 4-1 binnen te schieten. In het restant van de wedstrijd waren er geen echte kansen meer.