Vuelta: Etappe 3 - Spaans vlak, nu wel sprinten?

De eerste echte etappe in de Vuelta bleek íets selectiever dan gedacht. Sterker nog, denken dat de sprinters er kans hadden bleek een flinke grap te zijn. Vandaag moet dat wel lukken, het is Spaans vlak, dus eigenlijk niet vlak, maar men zou het moeten overleven.

De start ligt in Ibi, de finish ligt 40 kilometer verder aan de kust in Alicante, maar via een flinke omweg door het binnenland komen we alsnog uit op 188 kilometer. Voor de details verwijzen we gewoon weer door naar de veel betere voorbeschouwing van Rellende_Rotscholier, maar het komt neer op speelgoed, gooien met ei en meel, kijken naar kastelen en na wat lastige stukken lang afdalen richting de finish.

De heren gaan iets voor één uur van start, Eurosport en Sporza schakelen om 15.00 uur in. Met Fabio Jakobsen heeft Nederland een van 's werelds betere sprinters aan het vertrek, maar opvallend genoeg is de NOS er doordeweeks niet tot nauwelijks bij. De finish ligt tot slot grofweg tussen 17.20 en 17.50 uur, prima voor bij het avondeten.

De route van vandaag (Bron: La Vuelta)
De route van vandaag (Bron: La Vuelta)

Het profiel van vandaag (Bron: La Vuelta)
Het profiel van vandaag (Bron: La Vuelta)