Napoli opent Serie A met spectaculaire zege

De Serie A is weer begonnen en op de eerste speeldag ging het gelijk flink tekeer. Fiorentina ontving Napoli in een duel waarin de fans maar liefst zeven goals te zien krijgen.

Al na negen minuten bracht Erick Pulgar de thuisploeg vanaf elf meter op 1-0, maar in de tien minuten voor rust werd dat omgedraaid: Lorenzo Insigne stelde Dries Mertens in staat te scoren en legde vervolgens zelf vanaf de stip de 1-2 erin.

Nikolai Milenkovic bracht Fiorentina na rust weer op gelijke hoogte, maar een paar minuten later tekende José Callejon voor 2-3. Dat duurde weer niet lang, want Kevin-Prince Boateng schoot al snel raak: 3-3. Callejon trof vervolgens nog eens doel en bracht de 3-4 eindstand op de borden, waarmee Franck Ribéry's debuut - hij viel tien minuten voor tijd in - vernaggeld werd.

Juventus won de eerste wedstrijd van het seizoen door Parma met 0-1 te verslaan. Giorgio Chiellini was goed voor de enige treffer.