Liverpool klopt Arsenal, Van Aanholt velt United en Chelsea ontsnapt

Na drie speelronden in de Premier League staat alleen Liverpool nog op louter winstpartijen. De ploeg won zaterdagavond in eigen huis van Arsenal, vooral door een ijzersterke fase rond de rust.

Joel Matig bracht Liverpool een paar minuten voor rust op 1-0, kort na de thee mocht Mohamed Salah vanaf elf meter aanleggen en ook dat ging raak. Nog geen tien minuten later had de Egyptenaar ook zijn tweede treffer te pakken, waarna Lucas Torreira kort voor het einde de Londense eer nog redde: 3-1.

Chelsea had het op bezoek bij Norwich City niet makkelijk. Tammy Abraham tekende na drie minuten weliswaar voor 0-1, dankzij Todd Cantwell stond het drie minuten later al gelijk. Mason Mount was tien minuten later goed voor 1-2, Teemu Pukki bracht de thuisploeg weer een kwartier later op gelijke hoogte. Pas na bijna 70 minuten spelen was het Abraham die Chelsea met de 2-3 alsnog de volle buit bezorgde, de eerste zege van het seizoen.

Jordan Ayew bracht Crystal Palace in Manchester na een half uur op 0-1 tegen United en daar leek het lang bij te blijven. Het puntje voor de thuisploeg werd pas in de 89e minuut nog gered door Daniel James...of dat dacht men tenminste. Patrick van Aanholt was in blessuretijd trefzeker en bezorgde Crystal Palace zo alsnog de verrassende zege.