Hogenkamp naar hoofdtoernooi US Open, Griekspoor geeft het weg

Tennisster Richel Hogenkamp staat na 2016 en 2017 voor de derde keer in het hoofdtoernooi van de US Open, het vierde en laatste Grand Slam-toernooi van het jaar. De Nederlandse won in de kwalificaties van de Zwitserse Ylena In-Albon (6-4, 7-6 (5)), de Russische Valeria Savinykh (6-4, 6-3) en vrijdagavond rekende ze met de laatste tegenstandster af: Varvara Gracheva uit Rusland verloor met 6-4, 7-6 (6).

Quirine Lemoine won eerder nog van Tereza Mrdeza uit Kroatië, maar gaf een set voorsprong weg tegen de Spaanse Paula Badosa en lag eruit. Lesley Kerkhove ging in de eerste kwalificatieronde al gelijk onderuit tegen de Zweedse Johanna Larsson, ondanks het winnen van de eerste set: 6-3, 6-7 (2), 6-7 (3).

Arantxa Rus won de eerste set in haar eerste duel ook, maar óók zij kon dat niet afmaken: Isabella Shinikova uit Bulgarije was met 6-1, 4-6, 1-6 te sterk. Bibiane Schoofs won tot slot van de Noorse Ulrikke Eikeri, waarna ze tegen de Slowaakse Kristina Kucova de eerste set won...en het duel verloor: 7-6 (1), 2-6, 3-6.

Bij de mannen boekte Tallon Griekspoor een keurige 7-5, 6-2 zege op de Zweed Elias Ymer, waarna de Turk Cem Ilkel er met 7-5, 6-3 aan moest geloven. Tegen de Argentijn Marco Trungelliti had Griekspoor het volledig in eigen handen, maar vanaf halverwege de tweede set gooide hij zijn eerste deelname ooit aan het hoofdtoernooi van een Grand Slam-toernooi pijnlijk weg: 6-4, 3-6, 2-6.