Gelijke spelen bij Jong PSV - FC Den Bosch en Jong AZ - Telstar

Jong PSV heeft in de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen in de Eerste Divisie niet weten af te rekenen met provinciegenoot FC Den Bosch. Ook in Noord-holland was er een provinciale wedstrijd. De beloften van AZ speelden op het trainingscomplex in Wijdewormer tegen Telstar en ook dit duel eindigde in een gelijkspel.

Bij PSV deed Toni Lato mee. De huurling van Valencia is nog 21 en dus mag hij gewoon bij Jong PSV meespelen in de Eerste Divisie. Het was meteen zijn debuut in een officiële wedstrijd voor PSV. Ook Jordan Teze, Zakaria Aboukhlal en Mohamed Ihattaren speelden mee. Het trio zat zondagavond nog bij de selectie het thuisduel met ADO Den Haag (3-1), maar kwamen toen niet in actie. Dit seizoen mogen die spelers op maandag alsnog meedoen bij de beloften. FC Den Bosch kwam binnen acht minuten op voorsprong via een wereldgoal van Abdulsamed Abdullahi, maar het was Ihattaren die hoogstpersoonlijk orde op zaken stelde voor rust. Hij zette Jong PSV op een 2-1-voorsprong.

Het werd uiteindelijk 2-2. Jong PSV-aanvoerder Justin De Haas haalde een doorgebroken speler neer en kon vertrekken. Uit de vrije trap die volgde, scoorde Danny Verbeek op prachtige wijze: 2-2. Dit bleek tevens de eindstand.

Jong AZ en Telstar zijn de competitie begonnen met een gelijkspel. Ondanks dat er voldoende kansen waren, kwamen beide ploegen maandagavond niet tot scoren, 0-0. Bij Telstar ontbrak Glynor Plet in de basis. De spits is nog altijd niet speelgerechtigd, omdat hij nog niet is vrijgegeven door het Turkse Alanyaspor, de club waarvoor hij vorig seizoen uitkwam. Telstar miste hem dit duel zeker. De Witte Leeuwen kregen genoeg kansen, maar wisten de bal niet in het netje te schieten.

Na de uitstekende start van Telstar kwamen de Alkmaarse beloften langzaam maar zeker steeds beter in de wedstrijd. Kansen waren er over en weer. AZ-aanvaller Richonell Margaret testte de keeper van Telstar tot twee keer toe en aan de andere kant redde  Rody De Boer op een afstandsschot van Reda Kharchouch.

Na de rust was het weer Telstar met het betere van het spel. Het leverde echter geen doelpunt op. In de slotfase schoot Tijjani Reijnders de thuisploeg nog bijna naar de zege, maar Swolfs duwde de vrije trap uit het doel. Daardoor eindigde het duel zonder doelpunten, maar was er allesbehalve sprake van een bloedeloze 0-0.