Wielrenster Wiebes wint in Londen na diskwalificatie Wild

Lorena Wiebes heeft de Prudential Ride London gewonnen. De Nederlandse kampioene kwam als tweede over de streep, maar mocht toch juichen na de diskwalificatie van Kirsten Wild, die een grote valpartij veroorzaakte. Elisa Balsamo werd tweede, Coryn Rivera derde.

De Prudential RideLondon Classique is gemaakt voor de sprinters van het vrouwenpeloton. Sinds de eerste editie in 2016 zijn alle edities geëindigd in een massasprint. Ook deze editie zou in een massasprint eindigen.

In de 68 kilometer lange wedstrijd gebeurde er vrij weinig en in de laatste ronde van acht kilometer kwamen de ploegen met hun sprinters naar voren en zou er gesprint worden voor de overwinning. Wild werd goed afgezet door haar ploeg WNT Rotor, waarna Wiebes de sprint van ver aanging. Op het moment dat Wiebes de sprint aanging was er een grote valpartij achter de Nederlands kampioene, maar daar kreeg ze niks van mee.

Wiebes leek op weg naar de overwinning in Londen, maar werd net voor de streep gepasseerd door Wild, die deze wedstrijd al twee keer eerder won. Wild leek voor de derde maal in vier edities de winst te pakken, maar in de jurywagen werd beslist om Wild te diskwalificeren.

Volgens de wedstrijdjury had Wild aandeel in de grote valpartij doordat de 36-jarige wielrenster van haar lijn afweek en daardoor de valpartij veroorzaakte. Daardoor werd Wiebes alsnog de winnares van de Prudential RideLondon Classique.