Warholm en Williams vliegen over horden en lopen wereldtijden

Atleet Karsten Warholm heeft weer laten zien dat de 400 meter horden op het moment misschien wel hét koningsnummer in de atletiek is. De 23-jarige Noor won de Diamond League-wedstrijd in Londen en deed dat op uitermate indrukwekkende wijze.

Warholm sloeg een gigantisch gat met de rest en finishte in 47,12 seconden, de zevende tijd ooit gelopen. In de afgelopen dertien maanden waren Abderrahman Samba (46,98) en Rai Benjamin (47,02) zelfs nog wat sneller en dus is Kevin Young's lang volstrekt onaantastbare wereldrecord - 46,78 in de olympische finale van 1992 - inmiddels toch behoorlijk in gevaar. De Turk Yasmani Copello werd in Londen tweede in 48,93 seconden, voor de Amerikaan Amere Lattin (49,18).

100m horden vrouwen
De Jamaicaanse atletiekfederatie had oud-wereldkampioene Danielle Williams nog altijd niet geselecteerd voor het WK van dit jaar en dat zat haar ietwat dwars. Eerst liep ze in de series een vlijmscherpe tijd van 12,41 seconden, in de finale ging ze er nog eens onderdoor: 12,32 seconden, slechts zes vrouwen waren ooit iets sneller. De Amerikaanse dames Nia Ali (12,57) en Queen Claye (12,64) eindigden op enige afstand, de Nederlandse Nadine Visser dook in de series met 12,95 voor het eerst dit jaar onder de 13 second

Speerwerpen vrouwen
Het zat mooi dicht bij elkaar en de winst ging naar de Wit-Russische Tatsiana Khaladovic, die in haar derde poging tot 66,10 meter kwam. De Australische Kelsey-Lee Barber kwam in haar laatste poging in de buurt, maar bleef steken op 65,85 meter. Achter haar ging plek drie naar de 65,73 meter van de Duitse Christin Hussong.