FOK! Wat een weer: Zomers warm

Perioden met zon worden afgewisseld door velden sluierbewolking. In de loop van dag ontstaan tevens stapelwolken. Later in de middag kan in het oosten en noordoosten een zeer lokale bui ontstaan. De maximumtemperatuur varieert van 24°C op de Wadden tot lokaal 29°C in het zuidoosten. De wind is zwak en komt uit uiteenlopende richtingen. In de avond komt de wind uit richtingen tussen noordoost en oost en neemt toe naar matig aan de kust en op het IJsselmeer.

Komende nacht wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af en neemt de kans op een (onweers)bui van het zuidwesten uit geleidelijk toe. Hierbij kunnen in het zuiden ook windstoten voorkomen. De minimumtemperatuur ligt rond 16°C bij een zwakke, langs de kust matige oostelijke wind.

Woensdag overdag is het aanvankelijk op de meeste plaatsen droog en is er ruimte voor de zon. In de loop van de middag en avond ontstaan regen- en onweersbuien die vooral landinwaarts stevig kunnen uitpakken met kans op hagel en windstoten. Voor de buien uit wordt het landinwaarts nog op veel plaatsen zomers warm met een maximumtemperatuur die uiteenloopt van 22°C langs de kust tot lokaal 29°C in het oosten. De wind draait geleidelijk naar west tot zuidwest en is zwak tot matig, langs de kust mogelijk vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Bewolking boven 't Twiske in Amsterdam  (Foto: Interpretatie)
Bewolking boven 't Twiske in Amsterdam (Foto: Interpretatie)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.