Oekraïne maakt achterstand goed en wint WK onder-20

Oekraïne is de nieuwe wereldkampioen onder 20 jaar. In de finale werd Zuid-Korea met 3-1 verslagen.

Vladyslav Supriaga was de uitblinker. Twee keer kreeg de 19-jarige spits van Dynamo Kiev de bal met wat geluk voor de voeten, maar voor het doel toonde hij zich een koele afmaker. Met zijn goals voor en iets na de rust werkte hij de snel opgelopen achterstand hoogstpersoonlijk weg. Lee Kangin zette Zuid-Korea na 5 minuten nog op voorsprong vanaf elf meter.

Giorgi Tsitaishivili besliste een minuut voor tijd de finale en zo pakt Oekraïne de wereldtitel in Polen. Oekraïne had het toernooi als zelfstandige voetbalnatie nog nooit eerder op zijn naam geschreven, wel werd onder de vlag van de Sovjet-Unie de eerste editie van het tweejaarlijkse evenement in 1977 gewonnen.

Oranje doet al jaren niet meer mee aan het WK onder 20 jaar. De laatste keer was in 2005, toen Nederland als gastheer automatisch geplaatst was. Lionel Messi bezorgde Argentinië destijds de wereldtitel, waar Nederland in de kwartfinale tegen Nigeria na strafschoppen werd uitgeschakeld.

Samenvatting finale onder 20. (Bron: YouTube)

Oekraïne wint WK Onder 20. (PRO SHOTS/SIPA USA)