Canada wint van Nieuw-Zeeland en komt ook op zes punten

De Nederlandse voetbalsters strijden aanstaande donderdag met Canada om de winst in groep E. In navolging van Oranje wonnen namelijk ook de Canadezen hun tweede duel op het WK in Frankrijk. Nieuw-Zeeland werd zaterdagavond met 2-0 over de knie gelegd.

Canada was gedurende negentig minuten de bovenliggende partij. Toch duurde het tot in de tweede helft voordat het eerste doelpunt viel. Jessie Fleming scoorde in de 48e minuut. De Noord-Amerikanen kregen vervolgens ook voldoende kansen. In de 79e minuut tikte Nichelle Prince uiteindelijk de 2-0 tegen de touwen. Eerder had Canada ook al Kameroen met 1-0 aan de kant gezet.

De winnaar van groep speelt de wedstrijd in de achtste finales op 25 juni in Rennes. De nummer twee is een dag eerder aan de beurt in Parijs. Het duel tussen Nederland en Canada begint donderdag in Reims om 18:00 uur.