Belgisch toptalent Evenepoel wint eerste wedstrijd bij de profs

Wielrenner Remco Evenepoel heeft zijn eerste profoverwinning te pakken. Het pas 19-jarige Belgische toptalent won de tweede etappe in de Ronde van België door de Vlaamse Ardennen. Hij won met meer dan vijftig seconden voorsprong en is ook de nieuwe leider in de Belgische rittenkoers.

Vandaag stond de tweede rit in de Ronde van België op het programma. Een rit van 180 kilometer, met in de laatste tachtig kilometer verschillende beklimmingen die ook in de Ronde van Vlaanderen zijn opgenomen.

Vanuit de start reed er een kopgroep van zes man weg, maar op zeventig kilometer van de streep werden ze alweer ingehaald door het peloton, op de Muur van Geraardsbergen. Evenepoel was toen al van voren te zien en zou met meerdere aanvallen steeds in beeld blijven. Hij zorgde met zijn aanvallen dat na de Berendries er een grote groep wegreed.

Voor het Belgische toptalent was niet voldoende want met tien kilometer trok hij nogmaals ten aanval. Alleen Victor Campenaerts kon mee, al had de werelduurrecordhouder alle moeite om het wiel te houden van Evenepoel. Bij een scherpe bocht naar links kwam Campenaerts in het wiel van de jonge Belg ten val en zo stond Evenepoel er alleen voor.

Voor de 19-jarige renner van Deceuninck - Quick Step was dat geen probleem, want hij liep alleen verder uit. Hij kwam dan ook solo aan in Zottegem en boekte zijn eerste zege bij de profs, nadat hij vorig jaar bij de junioren iedereen uit het wiel reed. Fabio Jakobsen maakte het feest compleet voor Deceuninck - Quick Step, want de jonge Nederlander sprintte naar de tweede plaats.