Van der Poel verkiest WK wielrennen boven WK mountainbike

Als alles volgens planning verloopt zal Mathieu van der Poel op zondag 29 september deelnemen aan de wegwedstrijd op het wereldkampioenschap wielrennen. Het WK vindt dit jaar plaats in Yorkshire.

Van der Poel heeft in overleg met bondscoach Koos Moerenhout en zijn ploeg Corendon-Circus besloten van start te gaan op het WK wielrennen. Het WK mountainbike vindt plaats van 28 augustus tot en met 1 september in het Canadese Mont-Saint-Anne. Doordat de WK's op twee verschillende continenten plaatsvinden, is het te belastend voor Van der Poel om beide WK’s te rijden en verkiest hij de wedstrijd in Yorkshire.

Als voorbereiding op de Olympische Spelen van Tokyo in 2020 neemt Van der Poel op 6 oktober deel aan het mountainbike test-event in Tokyo.

“Ik ben blij dat we Mathieu kunnen opnemen in de Nederlandse selectie voor Yorkshire”, aldus bondscoach Moerenhout. “Ik ben ervan overtuigd dat we met een sterke ploeg aan het vertrek staan en met Van der Poel erbij neemt de kracht van de Nederlandse ploeg alleen maar toe.”

“Ik vind het uiteraard erg jammer dat ik de WK mountainbike links moet laten liggen, maar er moeten nu eenmaal keuzes gemaakt worden”, aldus Van der Poel. “Ik kan niet ontkennen dat het WK-parcours in Yorkshire mij moet liggen, daarom kies ik dit jaar resoluut voor de WK op de weg. Ik wil bovendien absoluut aanwezig zijn op het test-event in Tokyo. De Olympische Spelen van 2020 zijn nog steeds het grote doel. De drie combineren is niet haalbaar.”