NHL: Blues na 49 jaar weer in Stanley Cup Final

De ijshockeyers van de St Louis Blues staan na 49 jaar weer in de Stanley Cup Final, de grote finale van de NHL. Dat deed de ploeg voor het laatst in 1970, toen de Boston Bruins met een heuse sweep (4-0) te sterk waren. De Blues kunnen gelijk revanche nemen, want vanaf volgende week maandag wachten de Bruins in de eindstrijd.

De zesde wedstrijd van de Western Conference-finale tussen de Blues en de San Jose Sharks werd een flink feestje voor de thuisploeg. De Blues begonnen met een 3-2 stand in de serie aan het duel en David Perron tekende na anderhalve minuut al voor 1-0, terwijl Vladimir Tarasenko een kwartier later de score verdubbelde. Dylan Gambrell bracht de spanning terug, maar Brayden Schenn schoot in de powerplay weer twee goals verschil op het scorebord.

In de derde periode probeerden de Sharks aan te dringen, maar goalie Jordan Binnington bleek overeind en zeven minuten voor tijd was het raak voor de Blues: Tyler Bozak scoorde 4-1, een paar minuten later bracht Ivan Barbashev met de 5-1 eindstand definitief de beslissing.

NHL play-offs maandag 27 mei (Nederlandse tijden, best-of-7)