NHL: Blues na halve eeuw bijna weer in Stanley Cup Final

De ijshockeyers van de St Louis Blues hebben een 3-2 voorsprong genomen in de Western Conference-finale in de NHL. Daarmee zijn ze nog één zege verwijderd van de Stanley Cup Final, die de Blues in 1969/70 voor het laatst haalden. Destijds verloren ze overigens met 4-0 van de Boston Bruins, die nu ook weer in de finale staan.

Bij een 2-2 stand speelden de Blues wedstrijd vijf in San Jose tegen de Sharks. Oskar Sundqvist opende binnen zes minuten de score al, Jaden Schwartz was vroeg in de tweede periode trefzeker en Vladimir Tarasenko tekende niet veel later uit een penalty voor de 0-3.

Enige thuishoop werd in de derde periode al vroeg de nek omgedraaid door de 0-4 van Schwartz, die vier minuten voor tijd zijn hattrick completeerde door de 0-5 eindstand op de borden te brengen.

NHL play-offs dinsdag (Nederlandse tijden, best-of-7)
02.00 St Louis Blues - San Jose Sharks, West Finals - Wedstrijd 6 (3-2 St Louis)*