Hockeyers Bloemendaal in finale na shootouts tegen Amsterdam

Naast Bloemendaal heeft ook Kampong zich geplaatst voor de strijd om de landstitel in het hockey. Bloemendaal was na shoot-outs te sterk voor Amsterdam. Bloemendaal won donderdag al de eerste wedstrijd in Amsterdam, waardoor een derde beslissingswedstrijd niet meer nodig is.

Bloemendaal kreeg in de eerste helft de beste kansen en dacht in het tweede kwart te scoren, maar de treffer van Florian Fuchs werd afgekeurd. De Duitser zou volgens de scheidsrechter een overtreding hebben gemaakt. Vlak voor rust kwam Amsterdam op voorsprong. Jan-Willem Buissant sloeg de bal via de stick van Mats de Groot in het doel. Fuchs kreeg daarna een grote kans op de gelijkmaker na slordig balverlies van Teun Rohof, maar zijn uithaal vloog hoog over.

In het vierde kwart was het alsnog raak voor Fuchs, die uit een strafcornervariant scoorde bij de tweede paal. Bloemendaal ging op zoek naar meer, maar kreeg de bal niet nog een keer in het Amsterdamse doel. Na zeventig minuten stond het 1-1 en dus moesten shoot-outs de winnaar bepalen.

In die shoot-outs - waarin drie keer een strafbal gegeven werd - hield doelman Maurits Visser twee keer Amsterdam van scoren, waarna Fuchs de beslissende treffer maakte.