PL Darts: Gurney voor derde keer op rij langs Van Gerwen; Wade te sterk voor Price

Avond veertien van de Premier League. Rob Cross en Michael van Gerwen zijn zo goed als zeker van de playoffs. Er strijden nog vier andere darters voor twee finaleplekken. James Wade, Mensur Suljovic en Gerwyn Price hebben vijftien punten. Daryl Gurney volgt op veertien punten. Dit bericht wordt aangevuld nadat de wedstrijden zijn gespeeld. 

Rob Cross 8-1 Michael Smith
Cross heeft gehakt gemaakt van Michael Smith. In Manchester werd het 8-1 voor de kale Engelsman. Cross vloog uit de startblokken. Met finishes van 101, 78, 71, 68 en 8 stond Cross binnen no time 5-0 voor. Smith mocht nog een leg pakken, maar hield het mee op. Cross snelde vervolgens naar 8-1.

Peter Wright 6-8 Mensur Suljovic
Suljovic kwam goed weg tegen Wright. De Oostenrijker won met 8-6 van de Schot. Suljovic zette meteen de toon door in de eerste leg 144 uit te gooien. Hiermee brak hij zijn Schotse opponent. Het werd vervolgens 3-0. Wright gooide 130 uit voor 3-1, waarna Suljovic weer twee legs pakte. De Oostenrijker werd slordiger en Wright kon één break goed maken. Uiteindelijk gaf Suljovic de partij niet meer uit handen en won met 8-6. 

Daryl Gurney 8-5 Michael van Gerwen
Van Gerwen heeft voor de derde keer op rij verloren van Gurney. In Manchester kwam Mighty Mike geen moment op gang. Hij verloor ook met 8-5. Gurney kwam met een 105-finish op 2-0. HIj zag dat Van Gerwen zijn legs niet uitgooide en het werd vervolgens 4-0 . Met een 127-finish kwam Van Gerwen op het scorebord en brak vervolgens terug. Gurney maakte er vervolgens 6-2 van. De break werd vervolgens weer ongedaan gemaakt (6-4).

Gurney hield zijn leg via dubbel zeven en kwam op 7-4. Hij kreeg vervolgens ook een matchdart vanaf 156, om die te missen. Van Gerwen hield zijn leg met een 100-finish en vond zijn eerste 180’er van de partij. Wat volgde waren scores van 41, 100, 96 en 43, waardoor Gurney toch nog zijn leg kon behouden: 8-5.

James Wade 8-4 Gerwyn Price

Wade heeft twee belangrijke punten gepakt in de race voor de play-offs. In een belangrijk onderling duel met Gerwyn Price werd het 8-4 in het voordeel van The Machine. Wade kwam sterk uit de startblokken kwam en won de eerste drie legs. Wade liep vervolgens uit tot 4-1 en 5-2, maar The Iceman wist het verschil terug te brengen tot 5-3.

Waar The Machine een gat leek te slaan met een 6-3 voorsprong door middel van een knappe 122-finish, wist Price het gat toch telkens te dichten tot een verschil van twee legs, na veel gemiste dubbels moest Price zijn geluk zoeken op dubbel één om de stand terug te brengen tot 6-4. Wade verzekerde het punt door in een leg, waar hij met vijf perfecte darts begon, een 7-4 voorsprong te pakken doormiddel van een 81-finish. Wade won ook de daaropvolgende leg, waardoor The Machine uiteindelijk vrij ruim met 8-4 wist te winnen van de Welshman.