Australië na 26 jaar weer in Fed Cup-finale

De Australische tennissters hebben zich voor het eerst in 26 jaar weer geplaatst voor de finale van de Fed Cup. De ploeg won het landentoernooi voor vrouwen zeven keer, voor het laatst in 1974, en verloor tien finales, maar sinds 1993 zat een eindstrijd er niet meer in.

In Brisbane speelde Australië tegen Wit-Rusland, dat alleen in 2017 de finale haalde. Aryna Sabalenka zette de bezoekers met winst op Samantha Stosur op voorsprong, maar Ashleigh Barty bracht redding: ze trok de stand gelijk met winst op Victoria Azarenka en was Sabalenka vervolgens simpel de baas. Azarenka was dan weer veel te sterk voor Stosur, maar in het dubbelspel waren Barty en Stosur samen na drie sets te goed voor Sabalenka en Azarenka.

Op 9 en 10 november speelt Australië thuis tegen Frankrijk, dat in Rouen van Roemenië won. Simona Halep won simpel van de Française Kristina Mladenovic, Caroline Garcia hielp Frankrijk met winst op Mihaela Buzarnescu naar 1-1. Halep klopte Garcia vervolgens, Pauline Parmentier zorgde met winst op Irina-Camelia Begu voor 2-2. In het dubbelspel moesten drie sets gespeeld worden, maar dat was voor Garcia en Mladenovic goed genoeg om Halep en Monica Niculescu te kloppen.

Frankrijk won de titel in 1997 en 2003 en haalde daarnaast in 2004, 2005 en 2016 de finale.