Tot vier jaar cel voor smokkel van cocaïne naar Amsterdam

Twee mannen zijn veroordeeld tot 2,5 en 4 jaar gevangenisstraf voor het smokkelen van drugs van Frans Guyana naar Amsterdam. De smokkelwaar was 4,7 kilo aan cocaïne.

De politie kon de drugssmokkel onderscheppen door het afluisteren van telefoongesprekken en observaties. Uiteindelijk werden beide mannen in Nederland aangehouden, toen ze met een koffer met cocaïne in een auto zaten. De politie kwam de smokkelaars op het spoor door een lopend onderzoek naar een andere man die zich bezig zou houden met drugssmokkel. 

De 53-jarige man die de bijna vijf kilo cocaïne per vliegtuig naar Amsterdam smokkelde, heeft een gevangenisstraf gekregen van 2,5 jaar. De 43-jarige man, waar de smokkelaar naar onderweg was, heeft een hogere straf van vier jaar gekregen. Dit komt doordat deze man een actieve rol had in de criminele organisatie die de drugssmokkel organiseerde. Bovendien werd in zijn woning cocaïne, heroïne en voorbereidingsmateriaal voor drugsverkoop, zoals weegschalen en verpakkingsmateriaal, gevonden.