Garcia naar KLM Open golftoernooi

Sergio Garcia neemt half september deel aan de 100e editie van het KLM Open. Voor de Spanjaard is het zijn eerste deelname aan het grootste golftoernooi van Nederland.

Garcia won in zijn carrière 31 toernooien, waaronder 10 zeges op de PGA Tour en 15 op de European Tour. In 2017 boekte hij met het winnen van The Masters zijn grootste zege uit zijn twintigjarige professionele carrière. Op dit moment staat de 39-jarige golfer op de 28e plaats op de wereldranglijst.

“Ik kijk er enorm naar uit om in Amsterdam te spelen en deel te nemen aan een van de oudste toernooien van de wereld. Zes landgenoten schreven de titel al op hun naam. Ik hoop die van mij aan dat rijtje toe te voegen”, aldus Garcia.

Toernooidirecteur Daan Slooter is erg blij met de komst van de Spanjaard. “Na vele jaren goed contact met Sergio is het er eindelijk zo ver. Het is een grote eer om Sergio in Nederland te mogen verwelkomen tijdens deze speciale 100e editie van het KLM Open”, aldus Slooter. “Spaanse golfers hebben een speciaal plekje veroverd onder Nederlandse golfliefhebbers. Het wordt tijd dat Sergio ook een hoofdstuk gaat schrijven.”

Het toernooi vindt plaats van 12 tot en met 15 september op de golfbaan The International in Amsterdam.