Viviani sprint net iets sneller dan Gaviria en wint vijfde etappe UAE Tour

Elia Viviani heeft de vijfde etappe in de UAE Tour gewonnen. De Italiaans kampioen van Deceuninck-QuickStep was na 181 kilometer de snelste in de massasprint, voor Fernando Gaviria en Marcel Kittel.

Het was vandaag weer de beurt aan de sprinters in de Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten. Net zoals in de voorbije etappes was opnieuw Charles Planet mee in de aanval. De Fransman kreeg ditmaal vier metgezellen met zich. De maximale voorsprong liep op naar de drie minuten, alleen in het peloton was er de volledige controle en op dertig kilometer van de streep werd de kopgroep weer ingerekend door het peloton.

Net zoals als in de tweede etappe werd het een massasprint. Alexander Kristoff deed de lead-out voor Fernando Gaviria, net zoals als in de tweede etappe. Toen won Gaviria voor Viviani, maar ditmaal passeerde de Italiaan nog net de Colombiaan en pakte alweer zijn derde zege van het seizoen.

In het algemeen klassement veranderde er niks. Primo¸ Roglič heeft 21 seconden voorsprong op wereldkampioen Alejandro Valverde. Vrijdag staat de laatste bergop aankomst op het programma in de UAE Tour.