Boksers Dirrell en Eubank Jr wereldkampioen na felle strijd

In de bokswereld staat komend weekeinde eigenlijk maar één écht boeiend gevecht op het programma: Brian Carlos Castaño verdedigt in Brooklyn zijn WBA-wereldtitel in het superweltergewicht (-69,9kg) tegen Erislandy Lara. Daarom kijken we nog even terug naar afgelopen weekeinde, want dat was een stuk interessanter, vooral voor de supermiddengewichten (-76,2kg).

In de O2 Arena in Londen stonden twee Britse rivalen tegenover elkaar: James DeGale (25-2) en Chris Eubank Jr (27-2), met als inzet de vacante IBO-wereldtitel. Dat werd een fraai gevecht, vooral voor fans van Eubank Jr. Hij kreeg DeGale in de tweede en tiende ronde naar het canvas - in de elfde ook, maar dat ging op illegale wijze - en werd na twaalf ronden duidelijk terecht als winnaar aangewezen.

Eubank Jr vs DeGale (Bron: YouTube)

Joe Joyce is weliswaar al 33, de Brit is dé up-and-coming man bij de zwaargewichten. Na zeven knock-outs in zeven gevechten nam hij het in Londen op tegen zijn grootste tegenstander tot nu toe (letterlijk), Bermane Stiverne (25-3). De oud-wereldkampioen was duidelijk niet in vorm en kon zich vanaf ronde twee nauwelijks nog verdedigen, waarna Juggernaut Joyce erop los kon slaan tot de scheidsrechter het beëindigde. Het leverde Joyce de Commonwealth en WBA Gold-titels op, naast een prima zege.

Bij de lichtgewichten (-61,2kg) vochten thuisfavoriet Lee Selby (26-2) en de Amerikaan Omar Douglas (19-2) om de vacantie intercontinentale IBF-titel. Selby werd boven beide ogen geraakt tijdens twee kopstoten, maar hield stand en werd door alle drie juryleden uitgeroepen tot winnaar.

Joyce vs Stiverne (Bron: YouTube)

In het Amerikaanse Minneapolis stonden de Amerikaan Anthony Dirrell (32-1) en de Turk Avni Yildirim (21-1) tegenover elkaar, met de vacantie WBC-wereldtitel in het supermiddengewicht als inzet. Die had Dirrell al eens in bezit, tot hij in 2015 verloor van Badou Jack, terwijl Yildirim zijn tweede wereldtitelgevecht vocht: in 2017 verloor hij om de IBO-titel tegen Eubank Jr.

De heren gingen er flink tegenaan en in de zevende ronde leverde een kopstoot een joekel van een snee boven Dirrell's oog op. De partij ging nog even verder, maar in de tiende ronde adviseerde de arts om er een einde aan te maken. De scorekaarten werden erbij gepakt en twee van de drie juryleden wezen Dirrell aan als nieuwe wereldkampioen.

Dirrell - Yildirim (Bron: YouTube)