Pinot de beste in Tour du Haut Var

Thibaut Pinot heeft de laatste etappe én het eindklassement van de Tour du Haut Var gewonnen. De Fransman van Groupama-FDJ klopte de steile beklimming van de Mont Faron zijn landgenoot Romain Bardet. Voor Pinot was het zijn eerste zege van het seizoen.

De 136 kilometer lange slotetappe over heuvelachtig terrein met in de finale de steile slotklim van de Mont Faron. De etappe kende een traditioneel verloop. Een vroege kopgroep reed in de beginfase, waarna er controle was in het peloton.

Aan de voet van de slotbeklimming van de Mont Faron, een beklimming van van 5,7 kilometer aan 8,4%, werden ze vroege vluchters aan de voet van de beklimming ingerekend door het peloton, onder aanvoering van AG2R La Mondiale. Het peloton dunde snel uit en klassementsleider Giulio Ciccone moest de eersten van het peloton laten gaan.

Lilian Calmejane, Thibaut Pinot, Kilian Frankiny, Romain Bardet, Alexis Vuillermoz, Hugh Carthy en Nicolas Edet bleven over op de slotbeklimming. Hugh Carthy plaatste zijn aanval op één kilometer van de meet, maar Bardet en Pinot reageerde attent. Vervolgens bleek Pinot op het eind de sterkste te zijn en zo naast de etappeoverwinning ook de eindoverwinning in de Tour du Haut Var.