Debutant Bautista weer onverslaanbaar in World Superbikes, Van der Mark 4e

Alvaro Bautista heeft ook de zondagrace van het openingsweekeinde in de World Superbikes gewonnen. De vanuit de MotoGP overgestapte Spanjaard was net als zaterdag een klasse apart en werd de eerste rookie sinds John Kocinski in 1996 die beide races in zijn debuutweekeinde won.

De zondag werd geopend met het nieuwste onderdeel van de World Superbikes-weekeindes: de korte 'superpole race'. Alvaro Bautista en Jonathan Rea vochten in deel één van de race een mooi duel uit en uiteindelijk was het de Spaanse debutant die op de Ducati de winst pakte. Hij mocht de zondagrace dus vanaf pole beginnen, voor de Kawasaki's van Rea en Leon Haslam, met de Yamaha's van Alex Lowes, Michael van der Mark en Marco Melandri op de tweede startrij.

In race twee pakte Bautista bij de start gelijk de leiding, om vervolgens ook al snel een gat te slaan. Haslam en Rea volgden, met Van der Mark op plek vier, voor Melandri en Eugene Laverty. Na vier ronden moest Van der Mark een plekje inleveren aan Melandri, terwijl zijn teamgenoot Lowes langzamerhand weer in de buurt van zijn vijfde plek kwam. Haslam en Rea begonnen het met acht ronden te gaan met elkaar aan de stok te krijgen, waardoor Melandri aan kon sluiten in de strijd om plek twee.

Vijf ronden voor het einde sloot ook Van der Mark weer aan en dus streden vier man - ver achter Bautista - om de tweede plek. Die ging naar wereldkampioen Rea, die Haslam van het lijf hield. Van der Mark plaatste in de slotronde nog een succesvolle aanval op Melandri en werd knap vierde, nog voor Lowes, die eveneens voorbij Melandri wist te komen.