EK-goud voor biatleten Bø en Brorsson

Op het Open Europees kampioenschap biatlon in het Wit-Russische Minsk-Raubichi stonden zaterdag de sprints op het programma. Dat leverde Scandinavisch goud op: één voor Zweden en één voor Noorwegen.

Bij de vrouwen schoot Mona Brorsson foutloos en dat leverde de Zweedse een dijk van een tijd op. De eveneens foutloze Noorse Karoline Offigstad Knotten zette op 48 seconden de tweede tijd neer, waar de Russische Svetlana Mironova (0+1) twee seconden onder dook. Haar landgenote Ekaterina Yurlova-Percht (0+1) bleek nog eens een kleine tien seconden sneller en dat was goed voor zilver.

Brorsson's landgenote Hanna Öberg leek hard op weg naar dubbel goud - ze won de inviduele wedstrijd - maar met twee missers bij het staand schieten moest ze op 45 seconden genoegen nemen met brons.

Tarjei Bø was bij de mannen niet te kloppen. Ondanks één misser bij het liggend schieten zette hij veruit de snelste tijd neer, hoewel de foutloze Zweed Jesper Nelin dat nog tot op tien seconden benaderde. Dat was wel goed voor zilver, terwijl de foutloze Rus Dmitry Malyshko op 35 seconden brons pakte.

Voor Aristide Begue was het balen: de Fransman schoot ook foutloos, maar kwam 0,4 tellen tekort om Malyshko van het podium te stoten. De Belg Florent Claude (1+0) werd 21e, Tom Lahaye-Goffart (0+0) eindigde als 66e.