Uitslag Fortuna Sittard - sc Heerenveen

Sc Heerenveen heeft in de Eredivisie drie belangrijke punten gepakt. De Friezen wonnen uit bij Fortuna Sittard met 2-4 in een wedstrijd die een tumultueus slot kende. Op de ranglijst klimt Heerenveen naar plek elf met 27 punten uit 23 duels. Fortuna staat met een punt minder een plekje lager.

Heerenveen had al acht wedstrijden niet gewonnen in de Eredivisie en tegen Fortuna begon de formatie ut Friesland niet al te best. De deze week door Fortuna aangetrokken Mac-Intosh gaf goed voor op Lamprou die de thuisploeg al na zeven minuten op voorsprong zette. Johnsen had snel gelijk kunnen maken, maar de Noor had het vizier niet op scherp. Datzelfde gold voor Kobayashi en Vlap, waarna een oude voetbalwet in werking trad en Diemers goed voorbereidend werk van zijn teamgenoten afrondde: 2-0. Dit was niet de ruststand, want Høegh deed in de blessuretijd van de eerste helft via een rake kopbal uit een hoekschop iets terug.

Na de pauze schoot Heerenveen uit de startblokken en het was aan Fortuna-doelman Koselev te danken dat de gelijkmaker pas na een uur spelen op de borden stond. De Kosovaar had geen antwoord op de inzet van Van Bergen. Heerenveen rook bloed, maar zag in eerste instantie pogingen van Johnsen (Koselev) en Vlap (paal) nog tegengehouden worden. Koselev was van elf meter kansloos nadat Rodríguez Vlap in de zestien meter neergehaald had en van het veld kon vertrekken met twee keer geel. Lammers benutte de buitenkans.

Nog was het niet gedaan, want Lammers scoorde uit een messcherpe counter op aangeven van Vlap de 2-4. Vlak voor tijd liep Høegh Novakovich tegen de grond en Fortuna kreeg een strafschop toegewezen. Deze werd door arbiter Van Boekel op aanraden van de VAR na bestudering van de beelden geannuleerd. Hierdoor veranderde de stand niet meer.