Degradatie haast onafwendbaar voor Huddersfield Town

Het moet heel raar lopen, wil Huddersfield Town dit seizoen in de Premier League blijven. The Terriers verloren zaterdag met 2-0 van Newcastle United en staan troosteloos onderaan met elf punten. De achterstand op de ´veilige´nummer zeventien Cardiff City bedraagt veertien punten. Ook voor Fulham (17 punten) ziet het er slecht uit, terwijl nummer zestien Southampton met 24 punten nog genoeg perspectief heeft op lijfsbehoud.

Het bezoek, met Juninho Bacuna in de basis en Terence Kongolo negentig minuten op de bank, startte aardig aan het duel, maar na de rode kaart voor Tommy Smith in de twintigste minuut werd het een lastig verhaal. De verdediger mocht voortijdig douchen na een grove charge op Miguel Almirón. Newcastle, dat voor de ondertalsituatie al tweemaal het aluminium had geraakt, domineerde vervolgens in het restant van de eerste helft, maar Rafa Benítez moest lijdzaam toezien hoe diverse kansen niet werden verzilverd.

In de tweede helft trok Newcastle het duel op St James' Park alsnog naar zich toe. Salomón Rondón ontving vlak na rust het leer van Isaac Hayden en schoot de bal vervolgens door de benen van doelman Sebastian Lössl: 1-0. Luttele minuten later werkte ook Ayoze Pérez de bal met een halve volley tegen de touwen: 2-0. Het team van Benítez zocht naar meer goals, tot tevredenheid van de fans, maar het bleef bij 2-0. Zo ging een inzet van Kenedy tegen de lat en miste Pérez nog twee goede kansen op een derde doelpunt.