Frenzel wereldkampioen op noordse combinatie

Eric Frenzel heeft op het wereldkampioenschap op de noordse combinatie in Seefeld voor de derde keer in zijn carrière individueel WK-goud gepakt. De vijfvoudig World Cup-eindwinnaar was de beste op de wedstrijd met schansspringen van de grote schans, gevolgd door tien kilometer langlaufen.

Het schansspringen werd gewonnen door Eric Frenzel. De Duitser, dit seizoen nog niet zo lekker op dreef als in zijn voorgaande dominante jaren, sprong vijf seconden voorsprong bij elkaar op Mario Seidl uit Oostenrijk. De Noor Jan Schmid en Oostenrijker Franz-Josef Rehrl volgden op tien tellen, de sterke langlaufers Akito Watabe (Japan) en Fabian Riessle (Duitsland) stonden op iets minder dan veertig seconden en World Cup-leider Jarl Magnus Riiber vertrk na 59 tellen.

Frenzel had geen zin om het tien kilometer alleen te doen en binnen een kilometer kwamen Seidl, Schmid en Rehrl er al bij. Watabe en Riessle lagen na 3,5 kilometer nog op twintig seconden en werden op de voet gevolgd door Riiber en de toch wel verrassend sterke Fransman Antoine Gerard. Samen met Riiber sloot hij aan bij Watabe en Riessle, maar halverwege was het verschil met de vier koplopers nog altijd twintig seconden.

Met de slotkilometer in zicht opende Schmid de aanval, waardoor vooral Seidl leek te moeten lossen. Op de slotklim sloeg Frenzel echter toe: met een furieuze aanval sloeg de Duitse grootheid een gat en pakte hij met zijn eerste zege van het seizoen gelijk de wereldtitel, voor Schmid en thuisfavoriet Rehrl.

De hoogtepunten van de wedstrijd (Bron: YouTube)